Hirsimökistä 2 000 neliön toimitilaan

JORMA LAUKKANEN

Hyvä asiakkaamme, pitkän taipaleemme kunniaksi olen kerännyt sinulle pienen historiikin yrityksemme vaiheista. Pidemmittä puheitta, aloitetaan alusta:

— 1986 —

JP-Caravan aloitti matkailuvaunumyynnillä vuonna 1986 Oulun Limingantullissa, jossa liikerakennuksena oli pieni 30 neliön hirsimökki.

Uudet ja käytetyt ajokit olivat esillä piha-alueella ja huolto- ja varaosapalveluja ei käytännössä juurikaan ollut.

Sain kipinän asuntovaunukauppiaan uraan yövyttyäni ainoastaan yhden kerran asuntovaunussa Lahden MM-kisoissa vuonna -78.

Tätä ennen olin pyörittänyt rengasliikettä. Kokemusta autoalasta oli kerätty kesätyössä autojen myyntiharjoittelijana.

Myyjämme Jouni Junttila pesemässä vaunua kantovedellä joskus 1990-luvulla.

Hirsimökkiin mahtuivat kätevästi sekä myyntitilat että varaosa- ja tarvikepalvelut.

— 1994 —

Vuosi 1994 oli käännekohta JP-Caravanille. Silloin pääsimme muuttamaan uusiin tiloihin Limingantulliin ja meistä tuli täyden palvelun caravantalo.

Uudet tilat mahdollistivat muun muassa sisälle rakennetun ajoneuvojen myyntinäyttelyn. Lisäksi yritys sai uuden tarvikemyymälän ja ajanmukaiset huoltotilat.

10 vuotta myöhemmin tilat olivat jo käyneet ahtaiksi ja lisätilaa hankittiin vierestä Krouvintieltä, jonne laajennettiin ajoneuvo ja -tarvikemyyntiä. Huoltopalvelut jäivät Tyrnäväntielle.

— 2007 —

JP-Caravan Zeppeliinin lähellä

Matkailuajoneuvojen myynnin positiivinen kehitys loi väistämättä paineita oheispalveluiden ja myyntitilojen kehittämiseen.

Ja vuonna 2006 solmittiinkin Kempeleen kunnan kanssa tonttikaupoista ja rakentaminen saattaa alkaa.

Nyt tiloja Caravanharrastajien tarpeisiin on jo 2000 m2, käsittäen myymälätilat matkailuajoneuvoille, tarvikkeille ja varaosille, huolto- ja korjaamotilat sekä pesuhallin.

Henkilökunnan määrä on vaihdellut kahdeksasta kolmeentoista. Kesäsesonkina henkilökuntaa on aina enemmän.

Vaunu on koko perheen harrastusväline

Asuntovaunuja on ollut pohjoismaissa jo kauan, Suomessa harrastus on vielä nuori, mutta kasvattaa kiinnostusta koko ajan enemmän.

Tyypillinen asuntovaunun hankkiva asiakas on laskettelua harrastava, liikunnallinen lapsiperhe. Vaunu odottaa heti rinteen alla, siellä vietetään riemukasta koko perheen yhteistä vapaa-aikaa. Kesäisin retkeillään.

Asuntoauton ostaa tyypillisimmin vapaata liikkumista harrastava pariskunta. Viime vuosina asuntoautoilun ovat löytäneet parhaita vuosiaan viettävät eläkeläiset.

Yhteistä kaikille on kuitenkin se, että matkailuajoneuvo suo heille vaivattoman, riippumattoman ja miellyttävän tavan matkustaa.

JP-Caravan on jo yli 30-vuotias!

Matkailuajoneuvoala on tällä hetkellä haasteellisessa tilassa. Laskusuhdanne vaikuttaa osaltaan myös asuntoauto- ja vaunukauppaan, mutta uskon että taantuman hellittäessä suunta on kasvava.

Haluamme kuitenkin taantumassakin ylläpitää ja parantaa asiakaspalvelua ja valikoimaamme.

Mukavan ja turvallisen matkanteon takaaminen sekä asiakkaidemme luottamuksen vahvistaminen on ollut ja tulee olemaan myös tulevaisuudessa, minun ja koko henkilökuntamme perusajatuksia.

Kiitos sinulle arvoisa asiakkaamme, omasta ja koko henkilökuntani puolesta, saamastamme luottamuksesta, menneistä vuosista ja onnistuneista elämyksistä.

Juhlitaan yhdessä tulevinakin vuosina – matka on vasta alussa!

Jorma Laukkanen

Jorma Laukkanen, toimitusjohtaja